Omgeving

Ongeveer 500 meter van onze mini-camping ligt het mooie dorp Winterswijk. Winterwijk heeft vele winkels, terrasjes en restaurants.
Op woensdag en zaterdag is er een druk bezochte warenmarkt.
Het is mogelijk om de Jacobskerk te bezichtigen en de toren te beklimmen.

Recreatieplas ‘t Hilgelo

Op een steenworp afstand van onze camping bevind zich een groot en druk bezocht watersportgebied. Het bied de bezoeker vele mogelijkheden tot recreatie.
Er zijn speelweides en zandstranden aanwezig. Tevens zijn er mogelijkheden om de waterfietsen en te windsurfen. Rondom ‘t Hilgelo meer bevind zich veel bos wat prachtige uitzichten oplevert.

Wandel- en fietsroutes

Er zijn vele wandel - en fietsroutes die u langs prachtige pittoreske boerderijtjes, statige Scholtenboerderijen, weilanden en natuurgebieden leiden.
De knooppunt route waarvan 1500 km aan bewegwijzerde knoop punten in de Achterhoek brengt u op prachtige plekken.
Ook komt u vast en zeker ook langs verschillende molens. Sommige zijn te bezichtigen of ingericht als restaurant. O.a. De Berenschotmolen, Sevinkmölle en Venemansmolen.
In de grensstreek met Duitsland zijn ook prachtige wandel- en fietsroutes.

Het Korenburgerveen

Dit gebied is van Natuurmonumenten. Het Korenburgerveen is een zogenaamd komveen. Het ligt lager dan de omliggende gronden. Door het niet bemesten vinden we zeer zeldzame planten, zoals orchideeën, parnassia en ook het vleesetende plantje zonnedauw. Er worden ook excursies georganiseerd met de boswachter. Een deel van het veen is opengesteld.

De Steengroeve

De oudste aardlagen van Nederland zijn hier zichtbaar. In de steengroeve worden vele fossielen gevonden van dinosauriërs en andere dieren. Sinds 1932 wordt de steengroeve gebruikt voor de ontginning van kalksteen. Ook wordt er pyriet gevonden, het zogenaamd Winterswijks goud. Eén van de groeven is nog in exploitatie en kan zonder kosten bezocht worden. De andere groeven zijn wegens zeldzame flora en fauna gesloten.
Voor data en reservering melden bij de VVV.